شهر گردشگری و تاریخی دارالمصلّین شیروان

ساخت وبلاگ

بسم الله الرّحمن الرّحیم

سیاحت حالتی از پژوهش و تحقیق است که هرچه می‌بینیم حس کنجکاوی را پویا و فعال می‌نماید جواب صحیح را بداند و بر دانش خویش بیفزاید و آرامش خاطر و خرسندی می‌آورد پس با گردش به این خواسته‌ها عینیت ببخشید و ذکاوت شما زیاد می‌شود و از شیرینی‌های آنها حظ و لذت کامل ببرید .

هر منطقه دیدنی سود ویژه روح و روان و جسمی دارد و مانند ویتامین‌ها که احتیاج بدن ما را فراهم می‌سازد سیر و گشت‌ها هم این موقعیت‌ها را آماده بهره‌وری وافر می‌کند .

دیدن جاذبه‌های شهر شیروان و طبیعت روستاهای آن فراموش نشدنی و طراوت آور خواهد بود . سیاحت‌های دلخواه و خرمی شما عزیزان سبب خوشی‌های ما می‌شود ؛ آمین یا خیر النّاصرین .

موقعیت جغرافیایی :

مردم به زبان شیرین ترکی صحبت می‌نمایند و سایر گویش‌های فارسی و کردی و کرمانجی وجود دارند . شهرستان شیروان با ۳۹۷۸ کیلومتر مربع وسعت از شمال به کشور ترکمنستان از جنوب به شهر اسفراین و از شرق به شهر بجنورد از شهرهای مرتفع استان خراسان شمالی در دره رود اترک و بین کوه های کوپه‌ داغ و آلاداغ جای گرفته است و کار مردم آن که خونگرم و مهربان هستند دامداری کشاورزی باغداری صنایع دستی و کارخانه قند شیروان از کارخانه جات فعال و معروف ایران است ، کارمند معلم و .‌‌..

پیشینه تاریخی :

بر اساس یافته‌های باستان شناسی در طول هزاره‌های پنجم تا دوم قبل از میلاد مسکونی و اقوام مستقر در منطقه از توانایی احداث تأسیسات آبیاری و مفرغ کاری کشت نباتات گوناگون و احداث خانه برخوردارند شهر شیروان بخشی از سکونتگاه اولیه پارت‌ها محسوب می‌شود .

چهارطاقی تیموری :

یکی از اماکن تاریخی در شمال غربی شیروان بنایی موسوم به چهارطاقی بازمانده از عصر تیموری است تاریخ ساخت آن به ۷۸۵ هجری قمری باز می‌گردد این مقبره متعلق به یکی از سرداران امیر تیمور گورکانی است آجرکاری گچبری کاشی کاری و همچنین کتیبه‌ای به خط ثلث از تزیینات بنا می‌باشد و نیاز به مرمت دارد شماره ثبت در فهرست آثار ملی ۴۸۰۸ است این مقبره به خواجه یکی از سرداران تیمور منصوب است این بنا از بیرون نمای هشت ضلعی و از داخل نقشه چهار ضلعی دارد گنبد بنا از نوع دو پوشه منفصل بوده که در سال های گذشته پوشش خارجی آن از بین رفته است .

عناصر مختلف از جمله طاق‌نماها با پوشش جناقی و آجر چینی خفته راسته در قسمت ساقه گنبد نمای خارجی بنا را تزیین کرده است داخل بنا با اندود گچ پوشیده شده که در بخش‌های مختلف با نقاشی‌های منحصر به فردی با صحنه شکارگاه و نقوش گیاهی تزیین شده است همچنین در زیر نورگیرهای پایین گنبد یک نوار کتیبه گچ بری زیبا به خط ثلث نمایانگر است .

نشانی : ۶ کیلومتری شهرستان شیروان - در مجاورت شهر زیارتی شیروان موقعیت مکانی .

آثار دیدنی :

شهر شیروان بر میراث تمدنی چند هزار ساله بالیده و رشد نموده است تپه‌هایی با قدمت ۴ تا ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در اطراف شهر خودنمایی می‌کند . آثار مکشوفه از این تپه‌ها بر قدمت تاریخی منطقه صحّه می‌گذارد و آن را از کهن‌ترین زیستگاه‌های بشر در خراسان شمالی معرفی می‌کند . روستاهای آن هم دارای آثار تاریخی و فرهنگی و گردشگری و مذهبی و ... است ؛ مانند ییلاق گلیل - روستای نامانلو - بوانلو - اولاشلو - چپانلو - گلیان - اوغاز کهنه - زوارم - اسطرخی - مشهد طرقی سفلی و علیا - باغان - بلقان - باداملق - سکّه و ...

حدود شهرستان شیروان در ۷۷۳ کیلومتری شهر تهران قرار دارد از شمال به باجگیران از مشرق به شهر قوچان از جنوب به شهر اسفراین و از مغرب به شهر بجنورد محدود است دارای شرقی است قسمت شمالی آن کوهستانی است و ترکمنستان رودخانه اترک در جنوب آن جریان دارد بر طبق تقسیمات کشوری سال ۱۳۱۶ هجری خورشیدی از بخش های شهرستان قوچان شد و در خرداد ماه ۱۳۳۹ هجری خورشیدی به شهرستان تبدیل گردید در اردیبهشت سال ۱۳۰۸ هجری خورشیدی بر اثر زلزله ویران شد و پس از دو سال بار دیگر با اسلوب صحیح تجدید بنا گردید .

آداب سفر :

حضرت رضا (ع) : بدان که مسافر اگر می‌تواند در ایام گرما به سفر نرود و اگر می‌رود در حالت سیری سیری و گرسنگی نباشد بلکه در حد اعتدال باشد غذا از معده عبور کرده باشد زیرا در حرکت خون به عضلات منتشر می‌شود و دستگاه گوارش کم خون شده اختلال هضم بروز می‌کند .

امام رضا (ع) : آب قابل شرب موجب دفع آسیب‌ها و صدمات از مسافر است .

مسافران باید در خصوص آب آشامیدنی خویش خوب بیندیشند و از اهمیت ویژه برخوردار است و از آب هیچ منزلگاهی و منطقه‌ای که در آن وارد می‌شوند ننوشند مگر آنکه اندکی از آب منزل قبلی با خویش به همراه داشته باشند تا آن را با آب منزلگاه جدید بیامیزند یا آب هر منزل را با نوشیدنی دیگری که همراه خود دارد ممزوج کرده و از آن بنوشند .

تپه باستانی ارک نادری :

فاصله مرکز شهرستان شیروان تا شهر بجنورد مرکز استان خراسان شمالی ۵۲ کیلومتر و تا شهر مشهد مقدس ۱۹۵ کیلومتر است دارای ۴ شهر ۳ بخش و ۹ دهستان و ۱۶۹ آبادی است شماره ثبت ملی ۷۰۳ یکی از مهمترین محوطه‌های باستانی شهرستان شیروان است که سابقه استقرار در آن به دوره پیش از تاریخ میرسد بررسی آثار موجود این استقرار باستانی و به ویژه مطالعه سفال های به دست آمده از آن نشان دهنده روابطی با جنوب ترکمنستان در حدود ۶۰۰۰ سال قبل است در دوره اسلامی گرداگرد تپه حصاری با چند برج ایجاد شده و به همین جهت به ارک نادری نیز معروف شده است مطالعات و کاوش باستان شناسی در این محوطه باستانی در پاییز سال ۱۳۹۵ با حضور و مشارکت هیئت باستان شناسی چینی آغاز شده است این تپه در داخل شهر شیروان واقع می‌باشد .

غارهای دستکنده :

شماره ثبت ملی ۲۲۲ ۱۴ غارهای هنامه از مجموعه‌ای فضاهای دستکنده تشکیل شده که برای ایجاد یک روستا با موقعیت تدافعی ویژه در دل کوه کنده شده است این مجموعه معماری دست کند شامل فضاهای متعدد مسکونی انبار آغل و ... است که با اختلاف سطح و در سه طبقه ساخته اند طبقه اول باره بند یا محل نگهداری احشام و طبقه دوم و سوم محل انبار آذوقه و اسکان مردم بوده است برای پس مطالعه سفال های به دست آمده در اطراف این مجموعه و نیز مطالعات تطبیقی صورت گرفته غارهای هنامه در قرون چهار و پنج هجری ساخته شده و در دوره‌های بعد و به ویژه در زمان ناامنی مورد استفاده بوده است نشانی شهرستان شیروان بخش مرکزی دهستانلو جنوب شرقی روستای هنامه (رحیم آباد) .

بقعه متبرکه امامزاده حمزه ابن موسی الکاظم (ع) :

شماره ثبت ملی ۷۰۴ این بقعه از معروف‌ترین اماکن تاریخی مذهبی استان خراسان شمالی است که در ابتدای شهر زیارت شهرستان شیروان واقع شده است و به حمزه ابن موسی الکاظم از برادران امام رضا است این بنای تاریخی پلان مستطیلی و چهار ورودی در جهات اصلی دارد ایوان باشکوه و مزین به کاشی کاری و گنبد خانه و ضریح فلزی پرتکلف از ویژگی های این بقعه تاریخی است تاریخ دقیق و سیاق معماری بقع به احتمال زیاد در دوره صفوی ساخته و بعدها بارها تعمیر و مرمت شده است و اکنون اطراف صحن آن دارای اتاق‌های قبور است و قسمت اعظم صحن آن قبور همکف و صاف است و رواقی هم در بزرگ در جنب و جوار آستان مقدس بنا گردیده و در روزهای تاسوعا و عاشورا و ایام هفته مراسم سوگواری ویژه های زوار از روستاهای مجاور و شهرستان شیروان در محل این مرقد مطهر و تابناک برگزار می‌شود و نذورات داده می‌شود و مورد احترام و اکرام عاشقان و زائرین و دوستان اهل بیت نبوت و امامت است آرامستان عمومی شهر زیارت و شهرستان شیروان و بعضی از اهالی مجاور و گورستانی عمومی دیگر در نزدیکی این صحن و سرای امامزاده حمزه قرار دارد از آثار تاریخی اواسط قرن پنجم هجری قمری دوره غزنویان و معروف به حمزه رضا است .

بیمه نامه :

ورزش و گردش دو طبیب متخصص و دوستان واقعی تندرستی ما هستند توجه ویژه عنایت نموده و روح و روان جسم خویش را مصونیت بخشیده و بیمه نماییم و دارای مطب عمومی رایگان می‌باشند از آنها بهره گیریم و خوشبختی خود را بیهوده هدر ندهیم عقل به اطاعت از ورزش و سیاحت می نماید .

غارها :

در روستاهای شهرستان شیروان چند غار به نام‌های پوستین دوز در روستای لوجلی - غار کافر قلعه در روستای گلیان - غار اسطرخی در روستای اسطرخی - در روستای گلیان غار دیگری وجود دارد که به علّت وصل شدن فاضلاب منازل به غار غیر قابل بازدید است .

رودخانه :

در شهرستان شیروان و روستاها چند رودخانه وجود دارد . رودخانه اترک که از قسمت جنوب شهر می‌گذرد - رودخانه هنامه در روستای هنامه - رودخانه قلجق در روستای قلجق - رودخانه زوارم در روستای زوارم - رودخانه گلیان در روستای گلیان - رودخانه قوشخانه .

آب و هوا :

منطقه شهر شیروان را چندین توده هوایی تحت تاثیر قرار می‌دهد توده هوایی سرد به طوری برودت آن تا ۲۶ درجه سانتیگراد زیر صفر می‌رسد و هوا را خشک سرد و آرام نگه می‌دارد که معمولاً از طریق سیبری و وارد شیروان می‌شود توده هوایی سرد و مرطوب و باعث بارش برف‌های سنگین در زمستان می‌شود که از طریق اروپای شمالی از قسمت شمال وارد منطقه شهر شیروان می‌شود وجود بیابان های خشک و کوهستان های بیابانی کشور پاکستان و دشت های جنوبی کشور افغانستان در فصل تابستان مرکز کم فشار را ایجاد می‌کند که جابجایی هوا سبب وزش باد از سمت شمال شرقی در ناحیه خراسان می گردد که این بادها در شهر شیروان به آیش معروف است که معمولاً در ماه‌های خرداد و تیر می‌وزد که با دیگر و خشک است و باعث ضرر برای کشاورزان است .

جانوران :

در منطقه شهر شیروان انواع جانوران مانند : پلنگ - گرگ - روباه - شغال - گراز - خرگوش - آهو - کل - بز کوهی - کبوتر - گنجشک - کلاغ - کبک - تیهو - خفّاش - قوش - عقاب - کرکس - لک لک - درنا - مرغابی - قورباغه - وزغ - مار - مارمولک - سوسمار - مار افعی - قمری - چلچله - موسی کو تقی - بلدرچین - ترقی (ترقه) - باقرقره - بلبل - شانه به سر - کبوتر چاهی - کلاغ سبز - زاغ سیاه - تخلی تای - خوک - موش - موش صحرایی و ... یافت می‌شود .

معادن :

معدن سنگ معدن - شن و ماسه - مس - گچ قلم - گچ معمولی - سنگ آهک و ...

وجه تسمیه :

نام شیروان منصوب به نقش شیری است که شکل و شمایل آن در دامنه شمالی کوه آغاز شرقی کوه قراول چنگ مشاهده می‌گردد این دو کوه در نزدیکی و جنوب شهر شیروان واقع و کلاً به شیرکوه معروف است سنگ‌های تشکیل دهنده شکل شیر با دیگر جنس متفاوت است و هر بیننده‌ای این وجه تمایز شکل شیر را به وضوح مشاهده می‌کند نام شهر شیروان منصوب به شیربانانی بوده است که در قرون گذشته در جنگل‌های منطقه شهر شیروان به شکار و نگهداری شیر اشتغال داشته اند البته وجود درختان عرثی سرو کوهی در حال حاضر به صورت تک درخت در دامنه‌های کوه‌های شیروان این موضوع را تایید می‌کند چون شیروان از نظر معنا مرکب از شیر به اضافه وان است که وان مساوی بان می‌باشد یعنی نگاهبانان شیرها در سابق محلی برای شیره انگور به نام شیره خانه می‌ساختند و چون سقف این شیر خانه‌ها به صورت شیروانی بود عده‌ای از معمرین بناها شیر می‌دانند اقتصاد مناطق گردشگری از محصولات کشاورزی و لبنیات و صنایع دستی و هنری و بومی و محلی و سنتی سوغاتی ارزنده می باشد و موجب خوشحالی میزبانان و اهالی ارجمند می‌شود .

مشاهیر :

امامزاده حمزه برادر امام رضا (ع) - پیر شهید - سام خان بیک ایلخانی زعفرانلو ، حاکم شیروان - حجّت الاسلام حاج میرزا محمّد مجتهد شیروانی - حجّت الاسلام حاج محمّد صادق رستگانی - شیخ عبدالرّسول معین - شیخ عبدالغفور جهانی - شیخ مقدّم - شیخ حبیب الله روحانی - حجّت الاسلام حاج شیخ ابراهیم واعظی - شیخ عبدالحسین تألهی - حجّت الاسلام سیّد احمد حسینی خراسانی - عبّاس کیومرثی - محمّد اسماعیل مقیمی - علی اکبر بهجتی - امیر بی‌گناه - اسماعیل حسین پور - بابا توکّل - ابوالحسن علی بن احمد نسبی زیدری - ملّا سعدالدّین تفتازانی - خواجه نورالدّین محمّد نسبی زیدری - سعد بن حسام الدّین بن سعد الدّین تفتازانی - میرزا محمّد شیروانی - امیر شمس الدّین محمّد بن امیر نظام الدّین - شیخ رشید الدّین محمّد بیدواری - میر درویش حسن زیارتی - رضا علی محبوب - شاهرخ خان - استاد ملّا مقیم - جمشید لطیف - محمّد علی زاهد تنسوانی - امیر منوّری - حاج علی اصغر خدمتگزار - عیسی هنرپیشه - عبّاسعلی آذری - شعبان بیدقی و ...

کوه‌ها :

شهرستان شیروان بین دو رشته کوه کپه داغ در شمال و آلاداغ در جنوب قرار دارد . گنج‌ خون - گلیل - زکریّا - تنبل - کیچی داغ - دلانچه - مسکر - رضا - آلخاص - امام حاضر - شیرگاه - قره چنگ - سنجر بیک - قنبر - پتلگاه چاهک - قلعه زو - بیگان - رضا آباد - اوچ قارداش - قراول چنگه - شوخری - تخت میرزا - گلیان - اسطرخی - بلغان - سکّه - باغان - اوغاز - توده - زوارم و ... که همگی محلّ ییلاق عشایر مالدار است تشکیلات در کوهپدار شامل مقداری مارن آهک های تیره و شیل همراه فسیل آمونیست روی تشکیلات ژوراسیک دوره کرتاسه است روی اترک در شیروان قره کال نامیده می‌شود کوه های جنوبی شیروان دارای سنگ هایی از نوع گرانیت و شسیت و دولومیت و آهک است ؛ کوه شیرکوه به نام قراول چنگه هم گفته می‌شود .

پوشش گیاهی :

بستگی به آب و هوا دارد . گیاهان درختی مانند سرو کوهی ، بادام ، انجیر ، گردو ، بلوط ، گیاهان درختچه‌ای مانند زرشک ، آلاله ، شمشاد ، پوشش گیاهان بوته‌ای و علفی و مرتعی و بعضی خاصیّت دارویی دارد ؛ مانند : بابونه - درمنه ترکی - شیرین بیان - گاوزبان - کاکوتی یا آنوخ - علف گربه - زردآلوی کوهی - سیب کوهی - شوبشک که برای رنگ آمیزی مشک به کار می رود - زرشک کوهی یا قره میغ و گیاهان دارویی و ...

تأسیسات :

شهر شیروان دارای تاسیسات دولتی و مردمی و محلی است برخی حوزه علمیه ویژه مردان به نام آیت الله حکیم و زنان طلاب به نام مکتب الزهرا - مسجد جامع رضوی - مسجد جایگاه نماز جمعه - کارخانه قند شیروان - دبیرستان ها ، دبستان ها و کودکستان ها ، دانشگاه ها و مراکز علمی ، تفریحگاه و تفرّجگاه - ورزشگاه - فرهنگی - کتابخانه - بوستان‌ها - بیمارستان‌ها - درمانگاه‌ها - آزمایشگاه‌ها - داروخانه‌ها و ...

وقایع تاریخی :

پس از وقوع جنگ جهانی اول قوای روسیه تزاری و وارد شهرهای مرزی شمال ایران از جمله شهر شیروان شدند احمد شاه قاجار اعلام بی‌طرفی کرد شهر شیروان در اختیار سربازان روسی بود و قحطی و گرانی به وقوع پیوست چپاول سردار قره خان معروف به غورخویکی از سردسته نوکران فرج الله خان نگهبان حاکم شیروان به مردم شیروان واقعه کلونل محمد تقی خان پسیان در شیروان واقعه خداوردی در شیروان بعد از استعفای رضا پهلوی از قدرت برای مدتی قدرت اصلی در دست خوانین محلی بود و در شهر شیروان ناامنی و چپاول و دزدی و هرج و مرج بود واقعه فرج بیک فرج‌الله خان بیچرانلو جنگ بین شاه عباس و نادرشاه برای خواستگاری این دو از دخترشاه درآمد و این جریان ناامنی در شیروان به وجود آورد جنگ امیرانلو در شیروان خسارت زیادی به بار آورد در جنگ جهانی دوم هم به مردم شیروان ستم شد .

مردم شیروان که تازه در زیر یوغ کدخدایان و خوانین آسوده شده بودند که قائله ترکمان با احساسات نژاد و قبیله پرستی که از اعمال شیطانی استعماران است تهیج و تحرکات در منطقه به ویژه شهر شیروان به راه انداختند و اذیت و آزار و خسارت رساندند شیروان در زمان حکام محلی و خوانین تحمل ضرر و آسیب به متحمل ضرر به آسیب شدند و غایه دوران پهلوی وقتی که رضا خان قلدر در سال ۱۳۵ تاجگذاری کرد و با تزویر ریا بعضی از مردمان عوام را فریب داد و به وسیله آنان به سرکوب هرگونه قیام بر علیه آنان کرد و رضا خان به بجنورد شیوان وارد شد و سخنرانی کرد که از حکومت مرکزی اطاعت کنند و مخالفان را اعدام می‌کرد و رعب و وحشت به راه می‌انداخت و آن ملعون دستور کشف حجاب کرد زنان شیروان تحت هیچ شرایطی حجاب و ایمان خود با زورگویی و قلدری رضاخان بی‌دین و مزدوران از جانب کفار جهانی از دست ندادند و ماه‌ها از منزل خود بیرون نرفتند و در زمان پهلوی حجاب اسلامی و عزاداری برای رسول خدا و اهل بیت نبوت امامت ممنوع و جلوگیری شد ناصرالدین دو بار به شهر شیروان آمد و در بعضی از یلاقات دیدن کرد شاه عباس صفوی هر بار که به خراسان سفر می‌کرد به شهر شیروان که مرکز حکومت ایلخانی بود می‌آمد مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که اقوام تات در ناحیه شیروان زندگی و حکومت می‌کردند تپه نادری به هزاره پنجم و چهارم قبل از میلاد می‌رسد و از این تپه به صورت ارک بلد استفاده می‌کردند کاوش و تحقیقات در تپه گبر خانه شیروان مربوط به دوره اشکانیان و ساسانی با ثبت تاریخی شماره ۶۹۸ در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی و آثار باستانی در مناطق روستای شیروان نشان دهنده محل اصلی شهر تاریخی آساک می‌نماید طبق نوشته مورخان در زمان صفویه به افشاریه شهر شیروان به یکی از مراکز عمده تصمیم گیری در شمال خراسان تبدیل می‌شود در ۱۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸ خورشیدی بر اثر زلزله شیروان شهر قدیم ویران و پس از چند سال شهر جدیدی با اصول شهرسازی احداث می‌شود در زمان عثمان سال ۳۱ هجری اسلام آوردند .

طغرال بیک سلجوقی با عده زیاد از لشکریان ترک سلجوقی در منطقه شیروان سکنا گزیدند شرکت مردم شهر شیروان برای تشکیل حکومت اسلامی ایران لذت بخش بود در قیام مردم شهر تبریز در ۳۰ بهمن ماه ۱۳۵۹ که مصادف با چهلمین روز شهدای قم بود در بزرگ و آموزنده برای مردم متدین شهر شیروان گردید تا موضوع را پیگیری و جلسات مخفی و سری فروردین ماه ۱۳۵۷ نیز برای بزرگداشت اربعین شهدای تبریز تظاهراتی در شهرهای بزرگ از جمله مشهد برگزار شد که عده‌ای از فرهنگیان و مردم شیران در این تظاهرات ضد رژیم شرکت کردند و مدام با تظاهرات انقلابی برگزار کردند تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و اکنون هم به همراه حکومت اسلامی پیش می‌روند تا می‌روند از امام خمینی و مقام معظم رهبری اطاعت می‌نمایند و مردم شریف شهر شیروان شهید مردمی تقدیم نمودند و شهدا و جانبازان در جنگ تحمیلی عطا فرمودند .

دعا :

از قادر متعال و ذوالجلال و الاکرام برای مردم ارجمند شهر شیروان حیات با کرامت و برکات و عزّ و جاه متعالی و فیوضات می‌ طلبیم ؛ ان شاء الله التعالی .

میادین :

شهرستان شیروان معروف به شهر میادین است . بعضی از میادین این شهر : معلّم - شهدا - انقلاب - کوهنورد - کشتی - جعفرقلی - دانش آموز - عدل - امام علی (ع) - خبرنگار - دانشگاه و ...

شهرت :

غذاها و خوراکی‌های محلّی و سنّتی و بومی - آبنبات و قند و شکر - رشته ی ماکارونی - صنایع هنری دستی - کلاه - پیتاوه (ساق بند) - جوراب - مچ بند - شال گردن (کرکی - پشمی) - انواع فرش - زرشک کوهی (قره میغ) - کاکوتی (آنوخ کوهی) - لبنیّات - قروت - گردو - انواع انگور و شیره ی انگور و کشمش - سیب - فطیر مسکه - خیارشور و ... شهرت دارند ؛ لایق و شایسته است که این ها ثبت آثار ملّی و جهانی گردند .

هنرمندان :

موسیقی و آلات هنر موسیقی ایران شایسته است در آثار ملّی و جهانی ثبت گردند و فاخرند .

جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان و خنیاگران موسیقی و بخشی ها و عاشق‌های محلّی و بومی و سنّتی و مقامی خطّه ی شهر شیروان از این قرارند : علی اصغر اسلامی - حیدر اسلامی - رجب علی اسلامی - شعبان اسلامی - علی اکبر گل افروز - همراه (حمزه) گل افروز - علی گل افروز - روشن علی گل افروز - محمّد رضا گل افروز - کرم گل افروز - سلطان رضا ولی نژاد - امیرحسین ولی نژاد - تاج محمّد ولی نژاد - سلیمان ولی نژاد - جمشید ولی نژاد - موسی الرّضا ولی نژاد - رضا موسی الرّضایی - علی نقی منتظری - رحیم خان بهادری - خسرو حدّاد کارگر - ابراهیم کارگر فلّاح - علی اصغر کارگر فلّاح - غریب رضا کارگر فلّاح - حسین سلامتی - رستم تایانلو - حسن تایانلو - فریدون غلامی - حسن ابرتاک - حسین بابازاده - صفرعلی ایزدی - محمّد حسین شبیری - اکبر گل اندامیان - حجی زهرایی - حسن زهرایی - محمّد تقی راهدار - حسن تقوی - حسین ربیعی - غلامحسین میرزایی - آقاجان عطایی - نیازعلی صحرا روشن - نایب علی صحرا روشن - نایب علی صحرا روشن - خان محمّد آدینه پور - حسین خواجه پور - علی اکبر ابراهیم پور - مرتضی بقّالان - براتعلی محمّدیان - رستم مهرگان - قربانعلی دستیار - رمضانعلی عزیزی ، میدانعلی خوشنواز - کامبیز خوشنواز - محمّد علی قاسمی - علی اصغر قربانی - محمّد علی تکنواز - محمّد حسن حسن زاده - مجید کاشف و ...

این هنرمندان در میادین و صحنه‌های مختلف هنرنمایی و هنرآوری درخشش متعالی و مقامی در همایش‌های هنری موسیقی و جشنواره‌های کشوری کسب برتری و رتبه درخشان نموده‌اند و نام ایران عزیز اسلامی به اعتلای عالی در قلّه‌های موسیقیایی ، داودی و معنوی ، پرچم پرافتخار میهن شریف و بصیر ما را در دنیا به اهتزاز درآورده‌اند که مایه ی افتخار ملی است .

منابع :

نقشه راهنمای گردشگری خراسان شمالی - واحد تبلیغات و انتشارات اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی - جغرافیای تاریخی شهر شیروان - کلّیّات جغرافیای طبیعی و تاریخی ایران - لغت‌ نامه ی دهخدا - نامه زرّین سلامت - غربال الماسوعه - مطلع الشّمس - سرزمین و مردم قوچان - بناهای تاریخی و اماکن باستانی ایران - حبیب السّیر - پژوهش محلّی و مردمی - خنیاگران خطّه ی خورشید .

معرفی روستای باصفا و گردشگری اسفجیر...
ما را در سایت معرفی روستای باصفا و گردشگری اسفجیر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : emammoosalkazem بازدید : 26 تاريخ : سه شنبه 30 آبان 1402 ساعت: 13:48